Kövess minket

Bejelentkezés

Pálok Péter avatott nevén Mahadzsan dász 1997-óta szakács. A főzéssel való kapcsolatában sikerült mindig vegetáriánus ételeket készítenie, ami számára kulcskérdés, már 1988 óta vegetáriánus vallási és egészségügyi okokból is.

10 évet főzött Krisna-völgyben, nem csak a vendégeknek, az ott élő szerzetesek számára. Később Budapesten a Gangesz és a Govinda éttermekben készített ételsorokat. Specialitása az indiai konyha, imádja a fűszerek gazdagságát, a zöldségekhez és tejtermékekhez használható főzéstechnikai módokat.

A magyar konyha ízvilága is felkeltette érdeklődését, „ami tetszik számomra – meséli – azt rögtön átalakítom húsmentessé”. A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolán főzőtanfolyamaival sikerült több tucat érdeklődő, lelkes embernek bemutatnia a szakrális konyha különleges ízeit.

2004-ben a TV Paprika forgatott vele egy 10 részes sorozatot Isteni Ízek avagy Főzzön együtt Mahadzsannal! címmel, ami több éven át az egyik legsikeresebb műsora volt a tévécsatornának.