Kövess minket

Bejelentkezés


Babajelbeszéd előadás és bemutató 

Pillants bele babád gondolataiba! 

Bárcsak tudnánk olvasni a babák gondolataiban! Bárcsak el tudnák mondani, mi a bajuk! Ugye, ismerősek ezek a vágyak? Valóban lehetséges bepillantani a még nem beszélő kicsi gondolataiba? A babajelbeszéddel, evvel az új kommunikációs módszerrel igen! 

 

Zentai Kata, a Beszélő Babakezek program vezetője 2008 óta tart babajelbeszéd-tanfolyamokat. „Segítem a szülőket, hogy boldog, kiegyensúlyozott kapcsolatot teremtsenek babáikkal és közösen átéljék a beszéd előtti kommunikáció csodáját. Mindez pozitívan hat a gyermekek szellemi és lelki fejlődésére.”- vallja Kata.

A Beszélő Babakezek márkanevet az e név alatt megjelenő babajelbeszédes könyvsorozat is erősíti.

 

Előadás a babajelbeszédről a Vegafeszten

 

Puskás Kriszti, a Beszélő Babakezek program oktatója és www.jelelababam.hu szerkesztője előadás tart a babajelbeszédről a Vegafeszten 2015.augusztus 30.(vasárnap) 15 órakor. Helyszín: Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ, Szent László tér 7-14.

Ismerd meg a Babakezek programot! Szeretettel várunk egy kis jelelésre a Vegafeszt rendezvényén.

Hatékony kommunikáció a babával

 

Mi pontosan a babajelbeszéd?

 

Ez a módszer a kézjeleket használja fel ahhoz, hogy hatékonyan kommunikáljunk a gyermekekkel már a beszéd megjelenése előtt is. A babák értelmi fejlődése megelőzi a beszédük fejlődését. Ez sokszor feszültséghez vezet, hiszen a gyermek már pontosan tudja, mit akar, csak még nem képes szavakba önteni. Ha a babák kezébe adjuk ezt a lehetőséget – a kézjeleket -, magunk is meglepődünk, hogy mi mindent ismernek és szeretnének velünk tudatni. A jelek segítségével a gyermek például egy jelen nem lévő tárgyra vagy akár a múltra is képes utalni. A jelelő gyermekek nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak, nagyobb az önbizalmuk.

 

 

 

Természetes gesztikulálási készség

 

 

  A babajelbeszéd a babák spontán gesztusaira épül, így egy természetes eszköz, egyáltalán nem idegen a babáktól. Mi csak annyit teszünk, hogy a babák néhány spontán jelén kívül elkezdünk használni további jeleket is. És mivel a gyermekek életkori sajátossága az utánzás, nagyon könnyen elsajátítanak 20-30 vagy akár 200 jelet is, még mielőtt elkezdenek beszélni.

A jelek használata gazdagítja a kicsikkel folytatott társalgást és a játékot. A babajelbeszéd megerősíti a beszélt nyelvet azáltal, hogy a hallási ingerhez vizuális és mozgásos ingert kapcsol, növeli a kreatív gondolkodást, csökkenti a váratlan érzelmi kitöréseket, segíti a beszédfejlődést.

 

Szülő-gyermek kötelék erősítése

 

A tudományos kutatások azt bizonyítják, hogy a jelelő gyermekek átlagosan hamarabb és gazdagabb szókinccsel kezdenek el beszélni. Fontos, hogy a jelelő babák képesek kifejezni azt, amit már tudnak és megismertek a világból. Mindez segíti a kölcsönös megértést és erősíti a szülő-gyermek kapcsolatot.

 

Jó játék

 

6-9 hónapos korban érdemes elkezdeni a Beszélő Babakezek tanfolyamot, így mire egyéves lesz a gyermek, gyakran 30-40 jelet is használhat. Persze korábban is belevághatunk és természetesen később is jó megismerni a módszert, hiszen rengeteg előnye van. Még az óvodás gyermekek is rendkívül élvezik a játékot a jelekkel.

 

Babakezek közösség

 

A szülők elsősorban a babáikat szeretnék minél jobban megérteni, támogatni a fejlődésüket. Mivel a Beszélő Babakezek program többszintű tanfolyamokat kínál, így többször visszatérnek a résztvevők és egy nyitott, elfogadó, a kötődő nevelés iránt érzékeny szülői közösség formálódik.

 

 Babakezek tanfolyamok

Zentai Kata babajelbeszéd-oktató és partnerei szeretettel várnak minden nyitott, kíváncsi, és a babája gondolataiba bepillantani vágyó szülőt a rendszeresen induló Babakezek tanfolyamokon.

 

További információ:

www.babakezek.hu

www.facebook.com/babakezek