Kövess minket

Bejelentkezés

Cukor bluesWilliam Dufty: Cukor blues

A cukor megédesíti mindennapjainkat, szeretjük az édeset, képesek vagyunk akár 60 kg-ot is elfogyasztani belőle egy évben. Hiszen szinte mindenben van cukor, és nem is kevés: a mustárban, a ketchupban, az üdítőitalokban, de még a cigarettában is.

Nem mindig volt ez így. A cukrot az emberiség évezredeken át nem ismerte, és csak az időszámításunk utáni hatodik században sikerült a „méhek nélküli mézet" kikristályosítani úgy, hogy szállíthatóvá vált. A cukornád, az "indiai só" eredeti alapanyaga csak a trópusokon termett meg, ezért a cukorhoz évszázadokon át mindössze igen kis réteg tudott hozzájutni.

Befőzés cukor nélkülFeketéné Bokor Katalin: Befőzés cukor nélkül
Receptek, avagy: Hogyan készüljünk télire?

Azoknak ajánlom ezt a kis könyvet, akik minél egészségesebb módon eltett táplálékkal szeretnék ellátni családjukat a téli hónapokban.

Az egészségért itt is tenni kell valamit: konzerválószerek, élelmiszerszínezékek nélkül, minél kisebb vitaminveszteséggel csakis a saját magunk által eltett élelmiszerekkel tudjuk biztosítani magunk és családunk egészséges ellátását a havas hónapokban. Ez némi többletmunkát kíván, de megéri, hiszen aki családját szereti, örömmel vállal egészségükért.

Táplálékod legyen gyógyítód!Feketéné Bokor Katalin: Táplálékod legyen gyógyítód

A Hospital Naturista egy magyar betegének tapasztalatai a természetgyógyászatról,
valamint a gyógyult beteg 1992-es tanulmányútja.

Az egészség tíz pilléren nyugszik a könyv tanúsága szerint, s ezek közül csupán egyik a tudatos táplálkozás. Nem véletlen, hogy ezt választottam könyvem címéül, hiszen azt, hogy életben maradhattam, hogy súlyos csont-tbc betegségembe nem haltam bele, mint oly sokan, egyedül vegetáriánus táplálkozásomnak köszönhetem, annak, hogy szüleim soha egy falat húst sem adtak nekünk enni, sem egyéb káros ételt, de bőven volt otthon mindig egészséges gyümölcs és zöldség az asztalon!