Kövess minket

Bejelentkezés

Vegan recept.

Hozzávalók:
2 kg érett paradicsom
3 db szép alma
1 közepes fej vöröshagyma
1 evőkanál bazsalikom
5 dkg barnacukor
20 dkg durum spagetti
késhegynyi só
3 csipet őrölt bors
3 db babérlevél
1 ek napraforgó olaj

Elkészítés:
A paradicsomot átpaszírozzuk, beleaprítjuk a hagymát és a meghámozott almákat, majd hozzáadjuk a cukrot, a bacsalikomot, a borsot, a sót és a babérlevelet. Ha felforrt turmixgéppel krémesre keverjük (a babérlevelet kivesszük). Közben sós, olajos vízben megfőzzük a tésztát, miután 5 cm-es darabokra törtük. Ha megpuhult szűrőn lecsöpögtetjük. Azonnal tálalhatunk. A leves hidegen is fogyasztható, természetesen így tészta nélkül ajánlom.