Kövess minket

Bejelentkezés

Vegan recept.

Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol
1 fej hagyma
5 púpozott ek fehér tönkölyliszt
1 ek édesnemes piros paprika
fél dl napraforgó olaj
1 ek oregano
5 db babérlevél
30 dkg kukoricaliszt

Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük és feltesszük főni annyi vízzel, hogy ellepje  (nem műanyag fülü edényben) a hagymával, az olajjal, az oregánóval, a babérlevéllel és  a sóval. Nem fedjük le, így nem okoz felfúvodási panaszokat. Ha a karfiol megpuhult „megstauboljuk” azaz meghitjük a paprikával összekevert liszttel, de nem szabad összekeverni a forró lével csak, ha már a liszt leszállt az edény aljára. Amikor kész, óvatosan megkeverjük, nehogy szétessenek a karfiolrózsák. Néhány percig még forraljuk, majd levesszük a tűzről. A kukoricalisztből vízzel és sóval lágy tésztát készítünk, kezünkkel 6 cm átmérőjű lepénykéket formázunk belőle és óvatosan ráhelyezzük az elkészült ételre, majd forró sütőbe rakjuk fedő nélkül. 20-25 perc múlva a lepénykék szépen átsülnek és megkelnek. Azonnal tálalhatunk.