Kövess minket

Bejelentkezés

 



Pardicsomos és spenótos Quesadillas guacamoléval

Tortilla (12 darab)
15 dkg szitált sima liszt
12 dkg szitált kukoricaliszt
2 dl meleg víz
Fűszerek
liszt a nyújtáshoz

Nagy tálban összekeverjük a kétféle lisztet. Hozzáadjuk a fűszereket (például: szárított paradicsom,
bazsalikom, fokhagyma). A közepébe mélyedést készítünk, fokozatosan hozzáadjuk a meleg vizet.
Kézzel kemény tésztát készítünk. Lisztezett felületen 3 percig gyúrjuk, vagy amíg sima lesz.
A tésztát 12 egyenlő részre osztjuk. Az adagokat lisztezett felületen 20 cm átmérőjű körré nyújtjuk.
Minden kört letakarunk műanyag fóliával, amíg a többit készítjük.
Egy nagy, vastag aljú serpenyőt szárazon felforrósítunk. Beleteszünk egy tortillát. Amikor a széle
kezd kissé felkunkorodni, megfordítjuk, és megsütjük a másik oldalát is.

Paradicsomos töltelék (2 darab Tortillához)
1 nagy vöröshagyma
2 evőkanál növényi margarin
10 dkg növényi sajt
olaj
1 teáskanál dijoni mustár
2 apróra vágott paradicsom

Felaprítunk 1 nagy vöröshagymát, majd 2 evőkanál növényi margarinon üvegesre pároljuk.
Felszeletelünk 10 dkg növényi sajtot. Egy szelet puha tortillát az egyik oldalán vékonyan
megkenünk olajjal és 1 teáskanál dijoni mustárral. Megfordítjuk, és a másik oldalára rétegezzük a
növényi sajt felét, erre 2 apróra vágott paradicsom jön, majd rá a hagyma és a növényi sajt másik
fele. A tetejére teszünk még egy tortillát, jól összenyomkodjuk, és megkenjük olajjal.

Spenótos töltelék (2 darab Tortillához)
2 gerezd fokhagyma
25 dkg párolt spenótlevél
10 dkg natúr tofu

Forró olajon megpárolunk 2 gerezd fokhagymát, majd hozzáadunk 25 dkg párolt spenótlevelet, és
jól összekeverjük. 10 dkg natúr tofuval együtt ugyanúgy rétegezzük két tortilla közé, mint az előző
esetben. Az olajjal megkent tortillákat sütőlapra tesszük, és előmelegített sütőben, 180 fokon addig
sütjük, amíg a tetejük megpirul, és a sajt megolvad.

Guacamole
1 nagy avokádó
1 gerezd összenyomott fokhagyma
1 finomra vágott lila hagyma
1 finomra vágott kis paradicsom
1 teáskanál citromlé
Só ízlés szerint
1 evőkanál olíva olaj
1 kevés dijoni mustár

Az avokádót félbe vágjuk a héját és a magját eltávolítjuk. Az avokádót villával darabosra törjük,
majd összekeverjük a hozzávalókkal.

Új-zélandi pompás nyers vegán csokoládé tortácskák

Tészta
3 csésze nyers hámozatlan mandula
25 darab magozott datolya
Agave nektár
Víz

Töltelék
1 avokádó
1 csésze agave nektár
½ csésze szárított kókuszreszelék
¾ csésze kakaópor
6 darab magozott datolya

A mandulát leturmixoljuk, majd kiöntjük egy tálba. A datolyákat is leturmixoljuk, és összekeverjük
a mandulával. Ezután hozzáadjuk az agavé szirupot és a vizet, majd addig gyúrjuk, amíg megfelelő
állagú lesz.
A kis tortaformákat először folpackkal kibéleljük, majd belenyomkodjuk a tésztát úgy, hogy legyen
hely a tölteléknek.

Ezután elkészítjük a tölteléket. Összeturmixoljuk az avokádót, az agave nektárt, a kókuszreszeléket,
a kakaóport és a datolyát. Végül megtöltjük a tortácskákat az isteni finom csokoládés krémmel,
kivesszük a formából és kicsomagoljuk a fóliából.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!