Kövess minket

Bejelentkezés

Étel - Élet - Lét Mandala (alatta egy vagy kettő vegán krémmel)
Karobos meggygolyó menta és citromfű szirupban (vegán)

Vegán céklakrém (ez kerül a Mandala alá)

Kevés olajon - (vajon) egész fahéjat és római köményt pirítottam (a fahéjat kivettem), kettő kisebb céklát aprítok, amit fedő alatt párolok s egy kicsi vizet adok hozzá. Sózom, borsozom, majd a végén három csepp almaecetet adok hozzá. Egy száraz serpenyőben napraforgómagot pirítok s együtt össze turmixolom, a legvégén egy csepp citromnak a levével ízesítem.

Karobos meggygolyó, menta és citromfű szirupban

1 kis üveg darabos meggylekvárt szűrőbe teszek s megvárom, míg lecsöpög, a kicsöpögtetett levet félreteszem. A sűrű meggymasszához karobport, fahéjat és ha szükséges barnacukrot vagy mézet keverek, ahhoz, hogy formálható legyen ha igényli akkor utifűmaghéjat adok hozzá. Apró golyókat formázok és hűtőbe teszem - ekkor összeérnek az ízek.
Egy edénybe a nyáron mentából és citromfűből eltett ivólevet sok cukorral sziruposodásig főzöm (ez egy hosszú folyamat), majd amikor eléggé sűrű - a karobos golyóra öntöm. Tálaláskor friss mentával és citromfűvel díszítem.