Kövess minket

Bejelentkezés

Vegán recept.

Hozzávalók:
1 bögre zabpehely
1 bögre búzacsíra
1 bögre darál mák
fél bögre mazsola
negyed bögre méz vagy nádcukor
1 citrom reszelt héja
3 bögre víz

Elkészítés:
A zabpelyhet és a búzacsírát összekeverjük és legalább 5 órán keresztül áztatjuk (annyi vízbe, amennyi bőven ellepi). Óvatosan leöntjük róla a vizet, akár egy szűrőbe is önthetjük a masszát és lecsepegtetjük. A pehelymasszát főzőedénybe tesszük, hozzáadjuk a 3 bögre vizet, a mákot. Fedő alatt forrásig majd még 5-8 percig főzzük. Megkavarjuk és fedő alatt hagyjuk hűlni. Amikor már nem forró, akkor keverjük hozzá a mézet (vagy cukrot) és a citrom héját.