Kövess minket

Bejelentkezés

Lakto-vegetáriánus étel.

Hozzávalók a palacsintához:
200 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt
50 gramm kukoricaliszt
2 evőkanál olaj
pici szódabikarbóna

Hozzávalók a töltelékhez:
450 gramm fagyasztott paraj (vagy ennek megfelelő mennyiségű frissen főzött)
1 kávéskanál szerecsendió
2 gerezd fokhagyma

Hozzávalók a sajtöntethez:
200 gramm trappista sajt, lereszelve
100 gramm juhtúró, szétmorzsolva
2 dl tej
pici szerecsendió
1 evőkanál kukoricaliszt

Elkészítés:
Először a palacsintát készítjük el: az hozzávalókból vízzel összekeverve sűrű palacsintatésztát készítünk és serpenyőben kisütjük. Majd a fagyasztott spenótot felfőzzük, szerecsendióval, zúzott fokhagymával, pici sóval ízesítjük. (Vizet nem, vagy csak nagyon keveset adunk hozzá.) Az öntet: a tejbe belekeverjük a kukoricalisztet és kis lángon folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd belekeverjük a reszelt trappista sajtot és a juhtúrót, szerecsendióval ízesítjük. Egy kisebb kivajazott tepsit kibélelünk a palacsinták felével, majd rátesszük a spenótot, aztán a palacsinták másik felét és végül a sajtöntetet. 175°C-os sütőben 30 percig sütjük.