Kövess minket

Bejelentkezés

Vegán recept.

Hozzávalók:
2 csésze teljes kiőrlésű durum/búza vagy tönkölyliszt
2 csésze víz
3 ek. kakaópor vagy karobpor
2 tk. szódabikarbóna
fél citrom leve
ízlés szerint kókuszreszelék és mazsola
3 ek olivaolaj vagy bio margarin
fahéj, esetleg gyömbér

Elkészítés:
A 2 csésze lisztet átszitáljuk (így levegősebb lesz a tészta).
Összekeverjük a lisztet, a 3 ek. kakaóport vagy karobport, a szódabikarbónát, a kókuszreszeléket, a mazsolát és a fűszereket.
A 2 cs. víz egy részében feloldjuk a  citromlevet és hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz, majd beleöntjük a fennmaradó vízmennyiséget ( ha szükséges).
A tésztához hozzáöntjük az olajat vagy a megolvasztott margarint.
Az egészet jól összekeverjük és muffinsütőbe kanalazzuk. ű
A tetejüket megszórjuk kókuszreszelékkel.
Előmelegített sütőben először nagy lángon, majd az utolsó 10 percben kis lángon , összesen kb. 25 percig sütjük.