Kövess minket

Bejelentkezés

Vegán recept.

Előkészítéssel, sütéssel max 45-60 perc alatt megvan.

Hozzávalók:
Kása golyók:
1 csésze(2 dl) kukorica dara
4-6 dl víz
1 csésze beáztatott aszalvány pl. mazsola
csipet só
ízlés szerint ha szükséges némi édesítő (barnacukor vagy méz vagy stevia)
karob por ízlés szerint
3-5 nagy ek olaj vagy kókusz-zsír

Szilva szósz:
egy nagy marék szilva/ringló - kimagozva, aprítva
kb 1 dl kókusz reszelék
1 tk koriander
0,5 mk fahéj
1 tk menta
1 tk kardamon
kevés chili, hogy pikáns íze legyen
méz ízlés szerint
némi víz ha szükséges

Elkészítés:
A zsiradékon megpirítom a kukorica darát és felöntöm vízzel és a többi összeteveővel sűrű kását készítek. Ha megdermedt golyóbisokat görgetek és jól megforgatom a karob porban.
A szilva szósz összetevőiből egy sűrű lekvárt főzünk, a kókusz reszeléket csak akkor rakjuk bele ha a gyümölcs összeesett, legvégén édesítjük.
Az édes kása golyókat tányérra helyezzük, a szilva szósszal kínáljuk, menta levéllel díszítjük.