Kövess minket

Bejelentkezés

Lakto vegetáriánus recept.

Hozzávalók:
40 dkg zsenge sárgarépa zöldségreszelőn durvábbra vágva
50 dkg szélesmetélt vékony
3 nagy evőkanál mák
2 evőkanál vaj
1 evőkanál aprított petrezselyem
bors, só

Elkészítés:
A sárgarépát forró enyhén sós vízben kb. 5 percig párolom, majd hidegvízzel leöblítem, lecsepegtetem. A tésztát bő, enyhén sós vízben roppanósra főzöm. Egy nagy serpenyőben forrósított vajon, közepes tüzön kb. 1 percig kevergetem a mákot. Hozzáadom a sárgarépát, a petrezselymet, és még 3 percig párolom. Sózom, borsozom.

A tésztát leszűröm csak kissé csepegtetem le. A sárgarépával alaposan összekeverem és tálalom.