Kövess minket

Bejelentkezés

Ovo-lakto vegetáriánus recept.

Hozzávalók 4 személyre:
A rántott sajthoz:
30 dkg trappista sajt(egész)
2db tojás
2 evőkanál darált dióbél
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál tejföl
só, bors, liszt, morzsa, olaj

A püréhez:
60 dkg kockára vágott burgonya
30 dkg karikára vágott sárgarépa
1/2 pohár tejföl (zsírszegény)
5dkg vaj
só, bors, szerecsendió ízlés szerint.

Elkészítés:
A sajtot nyolc szeletre vágom. Majd a szeleteket félbe vágom. A tojásokat szétválasztom és 1 tojás sárgáját félreteszek. A megmaradt tojást és fehérjét 1evőkanál vízzel habosra keverem. A tojás félretett sárgáját összekeverem a dióbéllel, tejföllel, sózom, borsozom és zúzott fokhagymával ízesítem. Mindegyik sajtszeletet bekenem diós krémmel és összeforgatok egyet-egyet. Lisztbe, tojásba, morzsába mártom. Újra tojásba és morzsába meghempergetem. Felforrósított olajba megsütöm. A püréhez a burgonyát a sárgarépával együtt sósvízben puhára főzöm, majd áttöröm.

Ízlés szerint ízesítem. Tejföllel vajjal habosra keverem és máris tálalható.