Hozzávalók:
Rízskörethez:
20 dkg rizs
1 fej fokhagyma
1 kanál növényi olaj
só
Burgonyapüréhez:
20 dkg burgonya
1 kanál olaj
1 dl növényi tej
só
Feltéthez:
2 nagyobb padlizsán
1 fej fokhagyma
2 deci olaj
só
Díszítéshez:
2 paradicsom
2 paprika
petrezselyem zöldje
Elkészítés:
Rizsköret készítése: a vöröshagymát apróra vágjuk, kevés olajon és vízen megpároljuk. Hozzáadjuk a rizst és szemcsésre főzzük. Ízlés szerint megsózzuk.
Burgonyapüré készítése: a burgonyát megtisztítva, apró kockára vágva megfőzzük, összetörjük pürének, növényi tejjel, olajjal, sóval.
Feltét készítése: a padlizsánokat meghámozzuk, hosszanti irányban négyfelé vágjuk. Megtisztítjuk a fokhagymát és hosszú szeletekre vágjuk. A padlizsánok két oldalát behasítjuk, megtűzdeljük a fokhagymaszeletekkel. Mindegyik padlizsánszeletet külön megsózzuk és tepsiben, a sütőben bő olajjal megsütjük. (Ha nagyon kövér a padlizsánunk, 6-8 felé vágjuk.)
Pecsenyés tálunk egyik oldalára a rizst, másik oldalára a burgonyapürét púposra rakjuk. A megsült padlizsánszeleteket szépen körbe ráhelyezzük. A zöldpaprikát és a paradicsomot karikákra vágjuk, ezzel díszítjük. Az egészet megszórjuk petrezselyem zöldjével.
Frissen fogyasszuk!