Kövess minket

Bejelentkezés

Hozzávalók: 75 g zabpehely, 0,6 dl víz, 1 közepes fej vöröshagyma, 30 g dióbél, 1 ek olíva olaj, 1 tk sűrített paradicsom, 2 tk mustár, 30 gr biomargarin, 1 tk citromlé.

Elkészítése: a zabpelyhet tálba tesszük, ráöntjük a vizet, és kb. 10 percig állni hagyjuk.
A vöröshagymát tisztítás után finomra daráljuk vagy reszeljük. A diót szintén ledaráljuk. Ezután a zab-pehelyhez hozzáadjuk a hagymát, olajat, paradicsomot, a mustárt, a diót, a margarint és a citromlevet. Habosra turmixoljuk.
A megkent kenyereket díszíthetjük nagyobb diódarabokkal, snidlinggel, apróra vágott petrezselyemmel, szálakra reszelt sárgarépával.