Előkészítéssel, főzéssel max 45-60 perc alatt megvan.
Hozzávalók:
2 dl lencse
só
1 tv paprika
1 mini cukkini
1 lilahagyma
1 sárgarépa
olivaolaj
2 gerezd fokhagyma
bors
citromlé
mentalevél
1 mk római kömény
Elkészítés:
A lencsét beáztatás után főzzük meg sós vízben, majd várjunk, míg kihűl. Szűrjük le és tegyük egy salátás tálba. Paprikát, cukkinit, lilahagymát és sárgarépát vágjunk kisebb darabokra, majd olívaolajon, erős lángon pirítsuk meg. A pirítás vége felé adjunk hozzá két gerezd felszeletelt fokhagymát is. Öntsük a lencsére, majd fűszerezzük borssal, citromlével és jócskán összecsapkodott mentalevéllel. Tehetünk bele darált római köménymagot is, csorgassunk rá olívaolajat, és keverjük össze, jól hűtsük le.