Kövess minket

Bejelentkezés

Vegán recept.

Hozzávalók:
30-35 dkg málna
1 liter zabtej
2-3 ek. zabpehely
3 evőkanál zabtejszín
egész fahéj, szegfűszeg, kardamonmag
őrölt fahéj
ízlés szerint méz vagy agaveszirup
2 evőkanál szárított búzacsíra

Elkészítés:
A zabtejet egy lábasban feltesszük a tűzhelyre az egész fűszerekkel együtt, felforraljuk majd kb 10 percig kis lángon főzzük, majd kivesszük a fűszereket. Ezalatt a málnát összeturmixoljuk vagy botmixerrel pürésítjük, majd egy szűrőn átpasszírozzuk, hogy eltávolítsuk a magokat. A zabtejet kihűtjük és összekeverjük a málnával, a zabtejszínnel, mézzel, beletesszük a zabpelyhet  és az őrölt fahéjat, majd az egészet összeturmixoljuk. Betesszük a hűtőbe kb. 1 órára. Búzacsírával megszórva tálaljuk.