Kövess minket

Bejelentkezés

Vegán recept.

Hozzávalók:
2 csomag száraz élesztő        
3 csésze teljes kiőrlésű liszt( bio)
1 cs. bio fehér liszt
fél tk. nádcukor                   
1/3 cs. langyos víz              
1 tk. só (kevesebb vagy több is lehet ízlés szerint)
1 cs. víz
magvak a tetejére

Elkészítés:
Futtassuk fel az élesztőt az 1/3 csésze langyos vízben,  amelybe beletettük a fél tk cukrot.
Egy tálban keverjük össze a liszteket, a sót, majd adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt és az egy    csésze vizet. Gyúrjuk össze a tésztát jó alaposan, kb. 5 percig. Egy nedves konyharuhával letakarva kelesszük kb 1 órán át. Gyúrjuk át újra és osszuk 2 vagy 4 veknire és a tetejüket vágjuk be. Tegyük be az előmelegítés nélküli sütőbe, majd 180 fokon süssük kb 1 órán át. A tetejét szórjuk meg egész mákkal, szezám vagy lenmaggal. Ha azt szeretnénk, hogy a bagett héja ropogósabb legyen, a sütés első 30 percében tegyünk egy tál vizet a sütő aljába, amit aztán vegyünk ki.