Kövess minket

Bejelentkezés

Vegán recept.

Hozzávalók:
2 evőkanál olaj (olíva)
1 db zöld csilipaprika kimagozva, finomra vágva
1 csipetnyi sáfrány
20 dkg barna rizs (előzetesen beáztatva)
10 dkg vörösbab
7-8 dl paradicsomlé
kevéske víz
2 db közepes vöröshagyma karikára vágva
1 piros paprika kimagozva, karikára vágva
1 zöldpaprika kimagozva, karikára vágva
só, frissen őrölt fekete bors, 1 ek. fűszerpaprika, majoranna, borsikafű ízlés szerint

Elkészítés:
Az előző este beáztatott babot főzzük meg. A felhevített olajban süssük meg serpenyőben a csilit és a sáfrányt kb. 1 percig. Adjuk hozzá kevergetve rizst, amit sütünk, míg picit megpirul. Tegyük bele ezután a paradicsomot meg a vizet. Egyszer keverjük meg, majd forraljuk fel. A tetején rendezzük el a hagyma- és paprikakarikákat, majd ízesítsük. Fedjük le és gyenge tűzön főzzük 30 percig, amíg a rizs és a zöldségek megpuhulnak, és a leve teljesen elfő. A főzés utolsó 10 percében adjuk hozzá a főtt babot. A végén szórjuk meg a fűszerpaprikával és keverjük össze.