Kövess minket

Bejelentkezés

Vegán recept.

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
1 deciliter étolaj
fél kávéskanál pirospaprika
negyed kg. Rizs
3 gerezd fokhagyma
10 dkg szójakocka
15 dkg gomba
1 kanál megtört lenmag
ízlés szerint majoránna
kevés só
1 evőkanál lenmagpehely
1 fej savanyú káposzta
fél kg apró savanyú káposzta
2 kanál étolaj
ízlés szerint piros paprika

Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát és gombát az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a fél kávéskanál pirospaprikát, kevés sót. Felöntjük vízzel, beletesszük a rizst. Miközben fő, hozzáadjuk az összetört fokhagymát, majoránnát, szóját. Ha már félig megfőtt, levesszük a tűzről és belekeverjük a lenmagpelyhet, vagy megtört lenmagot.(körülbelül akkor, amikor lefőtt a víz. )

A savanyú káposztafejet levelekre bontjuk, közepes nagyságú tölteléket teszünk a levelekbe. (Ha nincs fejes savanyú káposztánk, édeskáposzta fejet főzzünk néhány percig, hogy megpuhuljon, s ebbe tegyük a töltelékeket.)

A lábosunkba (vagy nagy tepsibe) először apró savanyú káposztából teszünk, majd rá a töltelékeket.. Közé és a tetejükre szórunk még apró savanyú káposztát. Az egészet felöntjük
vízzel, teszünk még rá olajat és tetszés szerint piros paprikát, lassú tűzön így főzzük tovább.

Tálaláskor tetejét meglocsoljuk növényi tejföllel. (A töltelékben a szójakockát darabosan is hagyhatjuk, de helyettesíthetjük több gombával is.)