Kövess minket

Bejelentkezés

Krishnanand - Kovács Károly - A jóga bearanyozza az életed.

A Jóga a mindennapi életben (JMÉ) un. Saraw Hitta ászanái és a hozzájuk tartozó légzések, és meditációs gyakorlatok harmonizálják az egész lényünket, ez a gyakorlás kiváló napindító! Ezeket az egyszerű, de nagyszerű "Saraw-hitta" gyakorlatokat 40 éve hozta Magyarországra Swami Maheshwarananda indiai tanító, lelki vezető. 

 

Krishnanand Puri (Kovács Károly) 65 éve foglalkozik jógával, 41 éve találkozott lelki vezetőjével Vishwaguru Mahamandaleshwar Sree Paramhans Swami Maheshwarananda mesterrel, és azóta a "Jóga a mindennapi életben - Rendszer" magyarországi képviselője, vezető jógaoktatója.
Számos magyarországi Ashram/Jógaközpont megalapításában közreműködve segíti a JMÉ tanfolyamok működését. Diplomamunkáját kutatási témájából, a "Jóga a mindennapi életben magyarországi elterjedése"-ből írta a Testnevelési Egyetemen, és az egyetem Továbbképző Központjával együttműködve sok "Jóga sportoktató" képzését vezette. JMÉ könyvek és kiadványok szerkesztője/gondozója, ill. lektora. Több száz jógatábort, hétvégi elvonulást, bemutatót szervezett és ezeken gyakorlást vezetett és előadásokat is tartott. A jóga-gyakorlásának köszönhetően mind a mai napig fiatalos aktivitással vezeti, szervezi a magyarországi és a nemzetközi JMÉ programokat, valamint a jóga-oktató képzést is. Elkötelezett híve az egészséges életmódnak, a vegetárius táplálkozásnak, a környezet védelemnek és benne a biogazdálkodásnak is. A vegetáriussági munkássága elismeréséül megkapta "AZ ÉV VEGETÁRIUSA" díjat a Vegetárius Fesztiválon.