A XVI. Vegetáriánus Fesztiválra meghirdetett főzőversenyre sok fantasztikus recept érkezett, a rendezvényre pedig csodálatos és nagyon finom, egészséges ételeket hoztak a résztvevők. A zsűri tagjai (Dóka Róbert (a VegaFOOD ügyvezetője), Jakus Orsolya (a fesztivált szervező Egészség-vár Alapítvány elnöke), Ludassy Katalin (Bioverzum Kft.), Lakatos Gyula Civil Rádió a Kanál forradalma c. műsor vezető szerkesztője, Nagy Zita (gasztroblogger), Joós Tamás igazgató Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ), akit persze sokan irigyeltek, valjuk be joggal, amiért az össze ételt végigkóstolhatta, amikor azonban mikor dönteni kellett, annál nehezebb dolga volt.
Nagyon köszönjük minden résztvevőnek a munkáját, és gratulálunk!
Akik hozzájárultak, azoknak a receptjeit is megadjuk, sok sikert az ételek elkészítéséhez, jó étvágyat hozzá!
1. helyezett: Marton Melinda
Paradicsomos és spenótos Quesadillas guacamoléval
Új-zélandi pompás nyers vegán csokoládé tortácskák
2. helyezett: Túry Amália
http://www.colorsinthekitchen.com/
Fokhagymás cukkinikorong petrezselymes polentával (2 főre, 4 darabhoz)
Vegán csokitorta ribizlivel és tonkababos karamellel
3. helyezett Hajós Ágnes
www.atetovaltlanykonyhaja.blog.hu
Padlizsánrózsák marinált paprikával, kakukkfüves gombával és zsályás polentával
Barackos pite fehércsokoládés krémmel és karamellel
Csánk Györgyi
Répatatár a vega álom
Zöld fűszeres ricottás spagetti
Szilvás meglepi
(Nem járult hozzá a recept közléséhez)
Zöldséges- kölesegytál
http://dizajnmenza.blogspot.hu/
Rántott sajt másképpen, avagy hogy legyen belőle elegáns éttermi fogás
Rántott sajt panna cottának
Pesto család: éltető és gyógyító erő a hét minden napjára
http://melinda-angel.blogspot.hu/
Sült „kolbász” és „hurka” őszibarackos-mézes burgonyapürével
Mákos kupac
Franciás rakott burgonya cukkinivel
Csokis palacsinta kókuszkrémmel és balzsamecetes sült szederrel